Kinderbehang

Hoe kies je het perfecte kinderbehang?

Er is een kleintje op komst en het is tijd om na te denken over de inrichting van de kinderkamer. Maar met zoveel opties voor kinderbehang, hoe weet je welke de juiste is voor jouw huis?

Hier zijn enkele tips om je beslissing te vergemakkelijken:

1. Begin met de leeftijd en interesses van uw kind. Als uw kind bijvoorbeeld van sport houdt, kunt u beter een behangpapier met een sportthema kiezen.

2. Overweeg het kleurenschema van je kinderkamer en kies een behang dat dat aanvult.

3. Als je iets zoekt dat een paar jaar meegaat, ga dan voor een ontwerp dat veelzijdig en tijdloos is.

4. Zorg ervoor dat je de muren in je kinderkamer zorgvuldig opmeet voordat je behang koopt, om te voorkomen dat je later moet terugkomen.

5. Vraag vrienden en familie om aanbevelingen of bekijk online reviews voordat je een aankoop doet.

6. Als je eenmaal je behang hebt gekozen, zorg er dan goed voor dat het zo lang mogelijk meegaat.

 

Wat zijn de verschillende soorten kinderbehang?

Er zijn verschillende soorten kinderbehang om uit te kiezen, afhankelijk van wat uw kinderen leuk vinden. Als ze dol zijn op dieren, overweeg dan een dierenpatroon. Als ze dol zijn op auto's of vrachtwagens, kunt u kiezen voor een stencil- of auto-geïnspireerd patroon. Er zijn ook veel leuke Disney- en Pixar-geïnspireerde opties.

 

Hoe te meten voor kinderbehang

Om te bepalen hoeveel behang u nodig heeft, ontmoet u eerst de muren waarop u het behang wilt aanbrengen. Als u twijfelt over een bepaald gebied, ontmoet dan ook dat gebied zodat u zeker weet dat u genoeg behang in huis heeft. Als je dat gedaan hebt, vermenigvuldig je de lengte en breedte van elke muur die je wilt behangen door twee. Dit is het aantal vierkante voeten dat u van elk soort behang nodig heeft.

 

Het perfecte ontwerp voor de kinderkamer kiezen

Nog een tip: hang het behang niet te hoog op, want je wilt dat je kind later zelf het behang kan aanraken en voelen. Als je twijfelt, kies dan voor een kleiner patroon in plaats van een groot en druk patroon.Kinderen zijn dol op dieren en sprookjesfiguren, maar er zijn ook leuke abstracte patronen die geschikt zijn voor kinderkamers.

 

Tips voor het ophangen van kinderbehang

Ophangen van het behang kan best een uitdaging zijn. Hier zijn een paar tips om je te helpen:

- Zorg ervoor dat je de juiste lijm gebruikt. Er zijn speciale lijmen voor gecoat papier, die je kunt krijgen bij de meeste doe-het-zelfzaken. Doe een testje op een klein stukje van het behang voordat je aan de muur gaat beginnen.

- Knip het behang in repen van ongeveer 30 cm breed. Dit maakt het gemakkelijker om het goed aan te brengen en te voorkomen dat er luchtbellen onder het behang komen.

- Begin altijd in de hoek en werk dan naar beneden. Werk langzaam en nauwkeurig, zodat je geen luchtbellen onder het behang krijgt.

- Als je muur niet perfect strak is, kun je ervoor kiezen om een rand van 5 cm rondom het behang te laten, zodat je de oneffenheden makkelijk weg kunt werken.

 

Kinderbehang verwijderen

Omdat onze kinderen groeien, verandert ook hun smaak. Als je merkt dat het tijd is voor een nieuwe look in de kinderkamer, is het verwijderen van het oude behang een makkie.

We raden aan om te beginnen met het afstoffen van het behang met een stofzuiger. Als er nog steeds veel stof en troep achterblijft, kun je een sopje maken van warm water en afwasmiddel. Boen vervolgens het behang schoon met een zachte spons of doek.

Als het behang erg vuil is, kun je er een sterkere reinigingsoplossing voor gebruiken, zoals ammoniak of bleekwater. Gebruik deze oplossingen alleen als ze absoluut nodig zijn, want ze kunnen het behang beschadigen.

Als je klaar bent met schoonmaken, laat het behang dan goed drogen voordat je het nieuwe behang aanbrengt.

 

Terug naar blog